Nyår!

Ja, nu är det dags för oss att börja vårt nårsfirande så smått.. Vi åker upp till stugan i Båstad i eftermiddag. Jag ska bara hinna med att gå och fixa naglarna först!
Det ska bli så sjukt mysigt. Vi är borta till den 2:a januari, så det blir en liten weekend =).

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!!







Lite bilder från nyår i stugan förra året, riktigt mysigt!!!

Försöker plugga..

Har sjukt mycket att läsa de första veckorna i skolan nu efter jul så jag hade tänkt att jag ju kunde läsa lite under lovet. Men det har inte blivit av hittills, som vanligt! Tiden bara flyger fram när man är ledig. Men eftersom jag ändå är sjuk och inte orkar göra något speciellt så tänkte jag att IDAG kan jag plugga.. Men har bara kommit typ 15 sidor, hehe.

Sitter just nu med en bok i praktisk beskattningsrätt som är 500 sid lång:
 Sådär kul :/

Men måste ju läsa den. Och jag har bara en termin kvar i skolan nu så det ska jag väl klara! Har ju fått VG på alla tentor hittills så jag vill ju avsluta sämre än det =).

Förkyld!

Jag som äntligen skulle sätta igång med träningen ordentligt och så blir jag istället förkyld över natten, skit!
Idag var tanken att jag skulle spela badminton nu på kvällen.. den tanken hade jag fortfarande när jag åt lunch med Alex & Jennie på stan, men sen har jag blivit sämre...

Men nu vill jag inte klaga mer! Vi åt lunch på "bagel-cafeet" vid min skola. De har så sjukt goda sallader. Jag åt en sallad med prosciutto-skinka, mozzarella, soltorkade tomater m.m. riktigt gott!
Efter det har jag bara tagit det lugnt här hemma.

Fick vårens kataloger från Ellos & H&M i brevlådan idag. Och speciellt H&M hade fina vårkläder tycker jag. Speciellt fina bikinis. Bland annat de här.

     

Men eftersom jag köpte typ 3 nya bikinis i somras behöver jag ju egentligen ingen, men vi får väl se ;).

Nu kommer Alex snart hem, han har jobbat 8-19 idag, stackaren!

oh no...

Känns som att jag är på väg att bli förkyld!

Hoppas verkligen inte det. Har inte tid med det nu. Är ju ledig för en gångs skull, ska snart åka iväg till en stuga me vänner över nyår och sen har jag ju precis kommit igång med träningen!

Hoppas det försvinner över natten!!!

Idag börjar det...

... jobbet inför beach 2010!

Ja, nu känner jag verkligen att det är dags att ta tag i mitt liv igen. Har varit så fruktansvärt onyttig både innan jul och under julen. Så idag tänkte jag att nu är det dags. Det enda problemet är att jag kommer att vara onyttig över nyårshelgen då vi åker upp till en stuga 12 personer. Men jag ska i alla fall försöka att inte bara vräka i mig, hehe.

Men idag har jag i alla fall varit duktig. Jag började dagen med att gå på Indoor-walking med Lisett. Det var kul och inte så farligt som jag trodde. Innan jag gick in i salen trodde jag att jag skulle dö under passet, men jag klarade faktiskt av det utan problem =).



Sen efter det åkte jag till Bauhaus för att köpa en ny våg... Vår gamla har gått sönder och det är ju mycket roligare att kämpa när man kan se och mäta resultaten =).

  
Den här fina vågen köpte jag =)


Sen nu sitter jag hemma och gör inte så mycket. Har ätit knäckebröd och en smoothie med hallon och banan precis. Sen klockan fem ska jag på nästa träningspass idag. Då ska jag på cirkelgym! Det ska bli hårt men kul!

Jag kör efter ordspråket: Vill man bli fin får man lida pin!

 


Underbar julhelg!

Ja, en massa har hänt sen jag skrev sist. Så mycket så att jag inte ens har haft tid att skriva...

Den 22:a hade vi julmiddag hemma hos oss med kompisar. Vi var tolv stycken som åt julmat, drack och hade det trevligt! Det blev hur lyckat som helst. Men gud vad jag fick stressa innan på dagen för att hinna med, och dessutom jobbade Alex till 18 och gästerna kom kl 19, hjälp! Men det ordnande sig...

Så här såg det ut i vårt vardagsrum där alla skulle sitta och äta. Vi har inte så stor lägenhet, men det blev faktiskt inte så trångt!
      

Det blev en sen kväll med mycket mat. Jag blev illamående efter att ha ätit för mycket, hehe.

Sen den 23:e skulle vi fira jul hemma hos Alex familj. Så då gav vi oss av hemifrån redan mitt på dagen. Alex för att hämta sin mormor i Ystad och jag & Lisett begav oss till Jägersro för att handla de sista julklapparna. Vi är ute i så god tid, jag vet =). Men vi hittade i alla fall bra saker. Det blev en mysig kväll med god julmat och julklappsutdelning. Kvällen avslutades med att vi kollade på film.

Sen på julafton var vi först hemma hos pappa och hans sambo en stund och sen åkte vi hem till moormor och morfar. Såklart började vi med att titta på Kalle Anka, utan Kalle är det inte julafton =). Sen var det dags för julmat (börjar bli trött på det nu efter 3 dagar i rad). Sen var det julklappsutdelning...

Här är några av mina julklappar som jag fick:
   

Sen fick jag även en del annat, bland annat kläder och pengar...

Så den 25:e åkte jag & Alex och handlade. Bland annat handlade jag ett par nya jeans, de flesta av mina jeans är för stora och de andra har börjat gå i sönder... Sen åkte vi även till Media Markt. Där handlade vi en extern hårddisk. Har inte nån backup till bland annat alla mina bilder än, och skulle bli så arg på min själv om nåt skulle hända med datorn så att de försvann...

Sen hyrde vi fil och käkade pizza. Vi hyrde Män som hatar kvinnor. Har läst alla böckerna men det har inte blivit av att se filmerna än. Men igår såg vi den första och den var jättebra, så nu vill jag bara se nästa =).

Lugn dag...

Idag vknade jag inte förrän Alex skulle gå till jobbet 10.20. Men det är kanske inte så konstigt i för sig eftersom jag inte kunde somna igår kväll. Det är inte bra att läsa en så spännande bok. Jag låg och läste till klockan 4, sen tänkte jag att det fick vara nog. Boken jag läser nu är Dan Browns nya, The Lost Symbol. Den är riktigt bra tycker jag. Jag läser den på engelska för jag tycker oftast böcker är mycket bättre på engelska än på svenska..

                                                                                            

Så när jag väl vaknade i morse, fortsatte jag att läsa, har inte så många sidor kvar nu...
Jag började inte göra mig i ordning förrän klockan 2 då jag började få bråttom eftersom jag skulle möta Jennie & Emma i stan klockan 3. Men jag hann i tid. Emma kom däremot inte i tid. Hon skulle ta tåget från Ystad och det blev en hel timme försenat. När hon oxå anslöt till mig & Jennie gick vi direkt till en restaurang för vi var superhungriga. Jag har sagt till mig själv att jag ska försöka vara nyttig nu i jul förutom de dagar jag kommer proppa i mig julmat, men icke =). Det första jag gjorde var att beställa en pizza, mums!

Sen efter det var det dags att åka till träningen. Kändes bra att träna lite efter att ha proppat i sig pizza till man blir lätt illamående... =)

När jag sen kom hem var Alex i full gång i köket. Han förbereder inför julmiddagen vi ska ha imorgon kväll. Och eftersom han jobbar imorgon  dagen får vi fixa allt som går att fixa nu...
Imorgon blir vi tolv (tretton med en bebis) som ska äta julmat här m.m. Ska bli hur kul som helst!
Nu är det verkligen jul, så mysigt! Jag älskar julen!

                                                                                          

Hade en underbar kväll igår!

Morgonen började däremot inte lika bra. Tog mig upp ur sängen kl 7 för att gå till skolan. Kunde inte somna kvällen innan så jag var hur trött som helst. Sen när jag gått i det kalla vädret till skolan så är inte läraren där. Tjugofem minuter efter att lektionen börjat får de tag på honom och då visar det sig att han är sjuk, grattis! Så lektionen blev inställd. Det var kanske inte så jobbigt utan det jobbiga var att det blev tjafs i klassen. Det är nämligen tre personer i vår klass som inte får gå kvar pga för dåliga studieresultat. Och två av dem var i samma examensgrupp. Så nu är det bara två personer kvar i den gruppen när vi egentligen ska vara fyra-fem personer i varje grupp. Och då blev det tjafs om hur vi skulle göra med grupperna. Men nog om det!

Kvällen blev däremot desto bättre. Alex & jag hade bjudit hem mina tre tjejkompisar i klassen med deras respektive. Så halv 7 kom de hem till oss på middag. Det blev en riktigt lyckad kväll med massor av god mat, prat & skratt. En perfekt början på jullovet!
Vi åt egengjorda vitlöksbröd med räkor i chili & vitlök till förrätt. Sen till huvudrätt åt vi kycklinfiléer fylda med fetaost, soltorkade tomater och oliver. Och till det hade vi hasselbackspotatis, rödvinssås och en stor sallad. Och sist men inte minst hade vi chokladmousse med jordgubbar i limesås till efterrätt, mums!!!

Det enda tråkiga med det är att där är ett helt berg med disk till mig idag, haha. Varför har vi inte plats till en diskmaskin i vårt kök!?!?
Men får väl sätta fart nu för kl 17 ska vi hem till mormor och morfar på kalas! Det ska bli mysigt. Det är alltid lika mysigt att åka hem till dem. Sen på kvällen ska vi hem till Petter på julfest med badmintonen ovh därefter blir det antagligen utgång! Ska bli kul! Måste bara bestämma mig för vad jag ska ha på mig oxå, det brukar ta lite tid =).

Julklappsshopping!

Ja, idag är första dagen som jag verkligen har kommit igång med att handla julklappar. Börjar känna mig lite stressad nu. Men ändå gör jag likadant varje år, jag väntar till sista sekunden...

Iad hämtade jag först upp mamma klockan tio och så åkte vi till IKEA för att handla en ny fåtölj till mormor och morfar i julklapp. Vi hittade precis vad vi ville ha, så nu är de klara =). Sen lämnade jag av mamma där hemma eftersom hon skulle åka och jobba. Själv åkte jag vidare till mobilia. Där handlade jag bland annat en julklapp till mamma och sen handlade jag klart till Alex. Och när jag kom hem hade Lisetts julklapp kommit med posten. Så nu böjar i alla fall vissa personer bli klara, skönt! Jag får väl fortsätta i helgen när alla andra oxå är ute och handlar julklappar!

När jag kom hem slog jag först in allt jag hade handlat. Lika bra att få det gjort! Sen har jag ätit frukost/lunch, hehe. Hann aldrig med att äta något innan jag gick i morse...

Nu ska jag snart hem till Lisa i klassen. Vi tjejer har blivt bjudna på glöggmys, kul!

Supermysig helg...

Ja, helgen med julmarknad i Schwerin var verkligen mysig!
Vi gav oss av tidigt fredag morgon för att ta bussen från Malmö till Schwerin. Första stoppet var på båten mellan Getzer och Rostock. Där åt vi god mat och köpte en massa godis. Sen kom vi fram till Schwerin vid 3-tiden. Då checkade vi in på hotellet och tog det lugnt en stund. Hotellet var riktigt bra. Rummen var hur stora som helst och sen var där en relaxavdelning med bastu m.m.



Lite senare begav vi oss ut på stan för att gå på julmarknaden. Det var hur msyigt som helst med alla stånd och lampor. Det tog inte så lång tid innan vi tog en paus och drack helgens första Glühwein, gott!



Sen satte vi oss på en restaurang och åt Wienerschnitzel med pommes frites, mums =).

På lördagen gick vi upp och åt en riktig god hotell frukostbuffé. man åt hur mycket som helst. Sen begav vi oss ut på stan för att först titta på lite sevärdheter och sen gå på julmarknad och i affärer och shoppa. Där var ett sjukt stort köpcenter. När man stod i ena ändan kunde man inte se den andra. Men där var oxå sjukt mycket människor och det blev riktigt varmt. Man hade rätt mycket på sig eftersom det var minusgrader ute, så man blev väldigt varm när man hade varit där inne ett tag, men det var kul=).

En sevärdhet vi tittade på var slottet, som såg ut som ett riktigt sagoslott med guldsmyckning på taket. Det synd inte på denna bilden bara, tyvärr.



På lördag kväll var vi på en annan mysig restaurang och även denna dag blev det wienerschnitzel för mig del. Kanske lite tråkigt men man måste ju passa på när man är i Tyskland!

Sen på söndag blev det att gå upp tidigt för vi skulle åka och gå på julmarknaden i Rostock på vägen hem. Det var riktigt kallt så vi gick inte så mycket på marknaden utan satte oss istället och drack varm choklad inne i en bod..

Sen var det dgs för hemresa. Men inte utan att vi stannade på easy marked i Rostock för att köpa lite sprit. Det behövs inför jul- och nyårshelgen.

Allt som allt var det en riktigt bra resa! Jag säger tack till Alex mamma som bjöd oss på denna resa.
Jag har bara en negativ sak att säga, och det är att pensionärer är värst av alla. Det finns ingen som tränger sig och klagar så mycket som dem för att de inte kommer först i kön upp till båten. Man kan nästan tro att de aldrig sett mat innan så bråttom som de har. Och de är heller aldrig så snabba som då, haha!

Tycker inte om när det krånglar..

Jag försöker ta bort min profilbild på bloggen för jag vill lägga upp en ny. Men datorn vill inte som jag vill... Den vill inte ta bort den gamla bilden fastän att jag trycker på "ta bort"-knappen!
Hatar när det krånglar, det är så tråkigt plus att jag inte har nåt tålamod =(

Nej, jag skulle ju städa här hemma idag, men har som vanligt inte gjort något av det än. Så jag får väl sätta fart med att diska nu,ska ju gå om en timme, oops!

Ledig dag med sovmorgon!

Ja, idag har jag min första lediga vardag på evigheter. Det var riktigt skönt att gå och läga sig igår kväll utan att ställa väckarklockan... Och dessutom är jag ledig hela helgen också för imorgon bitti åker jag & Alex med hans familj till julmarknad i Schwerin i Tyskland, det ska bli riktigt mysigt! Så det här är verkligen en långhelg =)



Ska försöka att hitta en massa julklappar där eftersom jag & Alex knappt har handlat några än... Har endast handlat till två personer och eftersom de ska med på resan är det super, för då behöver vi inte gömma några julklappar för dem.

Men innan jag packar och tar ledigt från allt här hemma är det en del som jag måste fixa. Bland annat behöver jag plugga lite osh sen måste jag städa här hemma, dammsuga, diska och damma. Alltid trevligare att komma hem igen till en städad lägenhet.
Sen ikväll har vi seriematch med badmintonen. Det är derby mot Malmö, s kl 16.30 ska jag infinna mig på Aurahallen. Hoppas verkligen vi vinner ikväll!

Aj, Aj, Aj!

Jag har verkligen ont i precis hela kroppen... Och då överdriver jag inte ens!
Min badmintontränare var lite arg i onsdags för att ingen kommer på tisdagsträningen när vi har fys, så vi fick köra fys i onsdags istället. Och det var inte det lätte fyspasset kan jag säga, jag trodde att jag skulle ramla ihop ett tag. Det var det jobbigaste jag nånsin har gjort och då tränade jag ändå stenhårt förut när jag gick på badmintongymnasiet. Jag säger bara fy f*n!
Ok, att det kan vara skönt att ha träningsvärk så att man känner att träningen verkligen har gett nånting, men det här är bara löljigt! Jag kan ju knappt gå normalt!!



Och dessutom ska vi ha julfest idag där jag har min praktik och vi ska ha fyfisk aktivitet i två timmar, undra hur det kommer gå för mig, vi får väl se. Jag får väl stappla mig fram =).
Men vi vet inte vad det är för aktivitet än, hon som har ordnat den är väldigt hemlighetsfull... Men vi är några stycken som tror att det kommer bli dans, men vi får väl se... spännande!
Och sen ska vi ut och äta. Jag hde verkligen velat äta julbord, jag älskar julmat, men jag tror inte att  det blir det. Men det blir säkert hur gott som helst ändå! Och kul ska det bli! Förhoppningsvis kommer de flesta av oss 25 personer som ska med även leta oss ut på dansgolvet senare på kvällen, hoppas det iaf!!!

Idag är det min sista dag på praktiken! Det är både skönt och tråkigt! Det ska bli skönt med mer fritid och att jag får sova längre på morgnarna, men jag kommer skana en del personer här på GT! Men jag fick reda på igår att jag får vara här även nästa praktikperiod, så det är jättekul!

RSS 2.0