Dagens träning!

Kom precis hem efter 5,3 km löpning på Bulltofta. Tog det ganska lugnt idag för att vila benen, känner mig fortfarande lite sliten. Riktigt skönt med ett lite lugnare pass, kände hur mina muskler slappnade av lite =).

Nu blir det till att snabbt hoppa in i duschen eftersom vi ska vara borta om en timme...



Tidningen Kom i form!

Var i affären igår och precis när vi skulle betala kom jag på att jag ville ha en träningstidning. Sprang bort till träningshyllan och såg den nya tidningen Kom i form. Tog den utan att titta i den eftersom jag hade bråttom tillbaka till kassan.
När jag kom hem började jag bläddra i den och såg då att det är ett komplett tränings- och kostprogram för att komma "i form" på sex veckor. Den är väl intressant men kanske mest får sådana månniskor i´som inte tränar alls i dagsläget. Kändes inte riktigt som att tidningen och jag låg på samma nivå =).

Den har kompletta träningsscheman och kostscheman för alla dagar i veckan i sex veckor. De första veckorna är det korta träningspass som man kan köra hemma om man har ont om tid och å står det vad man ska äta varje dag.

men eftersom jag redan vet vad jag vill och behöver träna och dessutom vet en hel del om vad som är "rätt" kost så kändes tidningen lite onödig. Men tror abolut den kan vara ett startredskap för många till att komma in i träningslivet och äta mer nyttig mat regelbundet.



Sen ska man inte tro på alla löpsedlar. Det tar betydligt längre tid att komma i tex bikiniform än sex veckor. Speciellt om man inte tränat nåt alls innan... För att få en riktigt snygg kropp och inte bara jojo-banta krävs väldigt lång tid av bra träning och rätt kost! Men det är aldrig för sent att börja =).

Som ett brev på posten!

Kolla vad som kom hem i min brevlåda idag!



Ja, på måndag är det dags! Då går den 22:a upplagan av Vårruset i Malmö och jag är med i startfältet =).
Vi är sex tjejer som ska springa som ett lag, för då får man en god picknickkasse att dela på efter loppet!

Har två löppass kvar att köra innan måndag, sen hoppas jag att jag kan springa fort då. Det största problemet är nog att där är så mycket folk så om man hamnar långt bak i starten får man nog gå ett tag... Hoppas verkligen inte jag gör det! Jag vill ju springa snabbt =)

Vårigt väder kräver våriga kläder!

Ja, idag har våren verkligen kommit till Malmö. 20 grader idag, härligt! Lite synd att det varit molnigt hela förmiddagen bara, men det ser ut att spricka upp lite mer nu på eftermiddagen iaf.
Riktigt härligt när man inte behöver ta på sig mer än en tunn sommarjacka och ändå inte frysa.. Love it!

Jag valde att ta på min nya kjol och en blåvit-rutig skjorta idag, dagen till ära...



En bild från i morse på en väldigt trött och osminkad Petra, men det får väl duga.. Kläderna är ju i alla fall lika fina fastän att jag e trött, hehe.



Räksallad med ägg!

Dagens lunch bestod idag av räksallad, riktigt gott!




Innehåll:
  • Isbergssallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Rödlök
  • Avokado
  • Räkor
  • Ägg
  • Fetaost
Till hade jag Skånemejeriers Creme Fraiche med smak av Schalottenlök, senap och vitt vin, mums!

Löpning på Bulltofta

Jag brukar springa ute på Bulltofta sommartid. Det är så mysigt att springa ute i naturen och inte inne i stan. Idag var första gången jag sprang där ute i år...
Orkade tyvärr bara med att springa 5,3 km eftersom jag hade en sån fruktansvärd träningsvärk i benen efter styrketräningen igår, hehe. Men det var ändå riktigt mysigt att springa där ute.

Här kommer lite bilder från dagens träning...


Dagens middag!

Ikväll åt vi stekt kycklingfilé med potatis, hemmagjord brunsås och en stor sallad gjord på tomat, gurka, isbergssallad, avokado och fetaost!



Precis som jag skrev i förra inlägget så äter jag fortfarande potatis, men istället för att äta typ tre potatisar till middagen tog jag endast en.

Det var riktigt gott!


Kostvanor!

Numer försöker jag äta lite mer enligt LCHF metoden..
Tror det fungerar bra i längden. Har läst en del om det och dessutom har jag några vänner som har gått ner en del i vikt av det. Mitt mål är dock inte att gå ner så många kilon utan jag vill mer göra det för att min kropp ska må bra. Jag får väldigt lätt ont i magen och uppblåst och bubblig mage, vilket inte är så trevligt. Men sedan jag började äta lite mer på detta sätt har problemen minskat!
Metoden går i princip ut på att man inte ska få i sig så mycket kolhydrater och socker utan äta mer fett och protein istället.


Kostråden ser i princip ut så här:

  • Ät gärna: Kött, fisk, kyckling, ägg, mejeriprodukter (ex ost, grädde, yoghurt), ovanjordgrönsaker och såser (ej fettfria eller fettreducerade).
  • Undvik helst: Socker, bröd, pasta, ris, öl och frukt.

Men eftersom jag älskar ris, potatis och bröd så har jag inte tagit bort de sakerna helt, men jag har däremot minskat intaget av dem rejält. Och istället för att äta vanligt bröd äter jag numer nästan bara knäckebröd vilket är ett bättre val.

Det där med att man ska undvika frukt håller jag inte alls på. Det bästa jag vet är att dricka en god smoothie med massa frukter och bär till frukost!


Jag tror inte på det där med att man ska förbjuda sig själv att äta någonting, för då blir man bara mer sugen. Utan man måste få äta onyttigheter ibland, men då ska man först fråga sig om man tycker att det är värt det!
Jag äter absolut godis och chips m.m. Älskar allt sånt! Men jag frågar mig själv innan jag ska äta om jag tycker det kommer vara värt det eftersom jag vet att jag kommer få lite ångest efteråt plus att min mage inte kommer må bra av det. Detta gör att jag inte äter det alls lika ofta som jag gjorde förr. Förr åt jag något onyttigt som godis, chips eller kakor praktiskt taget varje dag.

Och dessutom ju mer man läser på om hur saker påverkar ens kropp, desto mer tänker man efter innan man vill stoppa i sig det!

Här kan du läsa lite mer om vad man bör äta och inte.



Blogginriktning!

Jag har kommit fram till att jag vill börja inrikta min blogg åt ett speciellt ämne istället för att bara skriva om allt möjligt som jag gör för tillfället. Och eftersom träning och hälsa är en viktig del av mitt liv har jag tänkt att börja skriva lite mer om detta!

Jag kommer fortfarande att skriva om en del av mina vardagshändelser också, men tyckte det kunde vara kul att skriva lite mer om det som verkligen intresserar mig. Dessutom så tycker jag inte det finns så många träningsbloggar!

Dagens träning!

Idag hann jag bara med en snabb runda till gymmet. Hade ju även praktik hela dagen plus att vi jobbade med examensarbetet hemma hos Emelie på kvällen.

Det blev ett välsigt intensivt pass utan mycket vila mellan seten för att jag skulle hinna. Men hann i alla fall med att köra nio olika maskiner på 40 minuter, det är jag nöjd med =).
Idag var det styrketräning av ben som stod på schemat så jag tränade bland annat framsida lår, baksida lår, insida och utsida lår, benpress, vader och även mage och rygg!
Mage och rygg tränar jag både när jag styrketränar överkropp och när jag styrketränar ben. Man kan aldrig få för mycket av det, hehe.

Nu har jag precis ätit en riktigt god fruktsallad på äpple, banan, honungsmelon och cantaloupemelon, mums!

Underbara vår!

Va bara tvungen att lägga in lite bilder från i helgen när jag och Alex var ute och gick i det fina vårvädret, så mysigt!



Rörsjöparken


Rörsjöparken


Längs kanalen


Längs kanalen

Vi åt även picknick i rörsjöparken på söndag kväll efter träningen...
Så himla mysigt att kunna sitta ute på en filt i solen utan att ha jacka på sig. Älskar våren och sommaren!
Malmö vaknar verkligen till liv då. Massa människor är ute och rör på sig även senare på kvällen. Dygnet känns som det är flera timmar längre =).

Kommit igång med träningen igen!

Ja, förra veckan var verkligen ingen bra träningsvecka! Tränade inte en enda gång från förra lördagen till denna lördagen. Och jag som hade varit så duktig innan...

Men vet inte varför, men när jag hoppar över en inplanerad träning en dag blir det lätt så att jag gör det nästa dag och nästa dag osv.. Knäppt men sant!

Men i söndags kom jag igång igen i alla fall!
Och det är likadant på detta håll. Om jag tränar en dag så gör jag det gärna nästa och nästa, hehe.
Var på bikram yoga i söndags, riktigt jobbigt och skönt! Kändes bra att komma igång igen med ett ordentligt träningspass.

Och igår var jag ute och sprang i pildammsparken. Så underbart väder det var! Och sjukt mycket folk i parken. Både folk som var ute och sprang och gick eftersom det var så fint väder, men även sjukt många mässiskor som gick där igenom till Swedank stadion eftersom MFF spelade på hemmaplan igår. Fick typ sicksacka mellan alla människor, hehe. Men det gick riktigt bra! Sprand på rekord för detta året på den sträckan =).



Så här ser det ut när man springer i parken...

Tacos, vin & Ubongo!

Har precis kommit hem efter en helt perfekt lördagskväll!
Jag, Lisa & Adelina var hemma hos Emelie och åt middag ihop. Emelie hade ordnat det superfint!

Först när vi kom dit fick vi martini och kex med bla brie, pesto och nån form av paprikaost, mums.
Sen lagade vi tacos ihop. Till det blev det rött vin.
Till efterätt hade hon bakat kladdkaka med vit chokladmousse ovanpå, riktigt gott!! Ska nog fråga henne om det receptet, hehe. Man orkade dock inte så mycket av den för den var riktigt mastig. Till detta drack vi vitt vin.

Sen spelade vi spel, Ubongo!



Det går ut på att man ska klara att bygga ihop sin figur (sitt pussel) som man fått framför sig innan tiden i timglaset gått ut. Om man klarar det får man ta två stenar. Den som har flest stenar av samma färg när spelet är slut vinner. Det var riktigt kul! Man behöver inte vara speciellt allmänbildad, som man måste va i mmånga andra spel vilket jag inte är så det var bra, hehe =).

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng! Sov gott!

P.s. har hållit i min träning som planerat än så länge. Va på yoga i fredags eftermiddag och på gymmet i morse. Så nu ska jag bara löpträna imorgon oxå, så har jag hållt min planering för hela veckan, nice!

Träningsvecka!

Ja, denna vecka har jag varit riktigt duktig med träningen.. Och ska även fortsätta vara det i helgen!


Måndag: Löpning 5,7 km. Kändes enkelt, blev knappt trött alls. Skönt! Kunde sprungit fortare men ville ta det lite lugnt eftr helgens badmintontävling.

Tisdag: Träningsfri dag.

Onsdag: Badminton. Det gick bra. Vi hade matchträning och jag vann två av tre matchomgångar.

Torsdag: Löpning 8,6 km. Det är nog det längst jg sprungit på typ fem år, hehe. Men det kändes faktiskt helt ok. Hade lite ont i banhinnorna bara. Fick i alla fall en tid under 45 min (44.39) som var mitt mål!

Kommande träningar i helgen...

Fredag: Bikram Yoga.

Lördag: Cirkelgym/Indoor Walking på Friskis & Svettis.
               Eventuellt beachvolley, hade varit superkul!

Söndag: Löpning.

 

Om jag bara klarar hålla min planering även i helgen så hade det varit superbra!!!
Om jag fortsätter så här kommer jag vara supervältränad i sommar ;-)


Länge sedan sist..

Ja, nu var det ett tag sen jag skrev sist, men har haft massor att göra.

Bland annat har jag sett den sista filmen som vi hyrde, The Ugly Truth. Och jag lovade Malin att jag skulle recensera den. Så det får jag väl göra =).

Jag tyckte den var sjukt rolig!!! Den var lite sjuk emellanåt, men helt klart sevärd. Jag brukar inte skratta åt serier eller filmer, men under denna film brast jag ut i gapskratt flera gånger. Kan ju även bero på att jag var ganska trött när vi såg den förra fredagen efter en lång jobbvecka, men ändå =).
Kommer knappt ihåg vad den handlar om för tillfället, så jag kan inte skriva nåt om det. Men om ni bara vill slappna av en kväll med en film, akn jag varmt rekommendera denna.

Nu är det fredag, vilket innebär att jag snart får sova i två dagar, jippie =). Blir riktigt trött när jag går upp kl 6.30 varje vardag. Men det är bara att vänja sig. För förhoppningsvis får jag ett jobb när jag slutar skolan i juni och då ska jag gå upp så tidigt alltid, hehe. Man uppskattar verkligen helgerna ännu mer när man jobbar än när man går i skolan...

Ikväll ska vi hem till Malin och Micke på middag med vin, riktigt nice!
Och imorgon kväll ska tjejerna hem till Emelie för tacos, vin och spel, riktigt mysigt!
Så det blir nog en riktigt bra helg... Hoppas bara det fina vädret håller i sig oxå.

Förutom middagar blir det en massa roliga träningspass i helgen, men mer om det senare!

Dagens klant = jag!

Jag skulle precis dela en avokado till maten, men det gick tyvärr inte så bra...

Jag delade den på hälften och sen satt kärnan fast i ena halvan. För att få bort den tog jag en kniv (vass) och skulle pilla ut den. Jag tog nog i ganska mycket för helt plötsligt gled kniven åt sidan, igenom avokadon, och in i min hand, AJ!!! Det var liksom inte så att jag skar mig från sidan, utan jag tryckte toppen på kniven, som är ganska spetsig, rakt igenom avkoadon och rakt in i min hand, inte särskilt smart!
Så nu blöder det och dunkar i handen =(... H*lvete! Men jaja, det var i alla fall vänster hand, om vi ska se på det från den ljusa sidan.. Och jag kan forfarande röra alla fingrar, hehe =).

Va bara tvungen att skriva det för att jag tycker synd om mig själv. Alex är ju inte hemma, så han kan inte tycka synd om mig...

Ta vara på ljuset!

Jag kom att tänka på idag att det verkligen har börjat bli ljust och skönt ute igen. I år ska jag verkligen fösöka njuta av varje vårdag och sommardag, och verkligen ta vara på tiden och de ljusa dagarna/kvällarna. Annars försvinner de så lätt iväg och sen är det helt plötsligt höst igen...

Det är så skönt att kunna gå ute utan mössa, vantar och vinterjacka!
Jag lever verkligen för våren och sommaren.

Och sen ska jag verkligen njuta av den sista tiden i skolan också, har ju bara två månader kvar nu! Sen går jag in i jobblivet och har inte lika mycket frihet. Jag älskar verkligen att studera. Det är riktigt skönt att själv kunna styra sina dagar lite. Nu har jag i för sig praktik varje dag i sju veckor framåt, men det är ändå kul!
Ska bara få ett jobb också tills när jag slutar... Hoppas!


Längtar tills jag och tjejerna ligger och solar här i sommar!

En lång men rolig dag...

Det var riktigt segt att gå upp i morse... Tror att jag snoozade i en halvtimme innan jag kom upp ur sängen och klev in i duschen. Men sen har dagen bara flugit fram.
Hade först praktik från kl 8-15.30. Det är hur kul som helst att vara ute i det "riktiga" arbetslivet. Inte så långt kvar tills jag slutar skolan nu heller, till sommaren =).
Sen cyklade jag hem till Adelina i klassen för lite jobb med examensarbetet. Men som vanligt blev det inte så mycket plugg utan mest snack. Brukar bli så när jag, Adelina, Lisa och Emelie ses, haha. Men vi hade det trevligt med en fika på bullar och te i alla fall. Och lite fick vi gjort...

Och nu har jag nästan precis kommit hem och satt mig i soffan, såå skönt!

Det blir tyvärr ingen träning idag heller, men imorgon och på torsdag blir det badminton eftersom jag ska tävla i helgen, hjälp! Jag som knappt tränat någon badminton den senaste tiden, men det ska bli kul =).


Kollade igenom gamla bilder och hittade den här på mig och Alex, tror den är typ 5 år gammal, det va inte igår, hehe. L'ngtar till sommaren så man kan bli lite brun igen =)


Ren = gott!

Ja, vi åt renskav för första gången ikväll. Det var nog första gången jag åt något vilt överhuvudtaget. Jag glömde tyvärr ta en bild på maten, men det var en gryta på ren, champinjoner, enbär, viltfond och timjan m.m. Till detta hade vi potatismos (gjord på grädde) och en stor sallad. Det var riktigt gott!

Till efterrätt körde vi på grönsaker med dippa, det blev uppskattat eftersom alla redan hade ätit så mycket kakor och godis i påsk! Nu har de andra precis åkt hem eftersom det är en jobbdag imorgon, men det var en trevlig kväll.

Nu ska jag dricka en kopp te (ett måste på kvällen), sen är det dags att gå och lägga sig för imorgon blir en lång dag. Först har jag praktik kl 8.00-15.30, sen ska vi hem till en i min examensgrupp kl 16 och jobba med vårt ex.arbete. Och sen på kvällen ska jag och Alex se den sista filmen vi hyrde, The Ugly Truth, om vi orkar...

Har inga nya bilder från ikväll, så här kommer istället en bild från när jag och Alex var i Stockholm förra sommaren.


Sov gott!

Positivt överraskad!

Ja, igår var jag och tränade Skivstång/Spinning med bror, hans sambo och Alex. Min bror har börjat träna för några veckor sedan och de tycker att spinning är superbra träning. Själv är (var) jag väldigt skeptisk. Inte till att det är bra förbränningsträning, för det vet jag att det är, men jag har alltid tyckt att spinning är fruktansvärt jobbigt och tråkigt. Inte för att jag tränat det speciellt många gånger men... Sist jag tränade spinning var typ när vi gjorde det på badmintongymnasiet. Och jag vet inte varför, men jag brukar ta slut efter typ 10 minuter. Och det är inte för att jag är otränad för jag tycker att det är lättare att gå ut och springa i en timme än att gå på spinning i typ 15 minuter. Tror att det beror på det mentala, dvs att jag redan innan passet intalar mig att det här är jobbigt och tråkigt och att jag aldrig kommer orka det här, hehe.

Men som sagt, igår var vi med dem på spinning, och jag hade nog mer rätt inställning, ville ju inte vara sämre än bror, utan jag gav mig f*n på att jag skulle klara det. Och det gjorde jag! Tränade 35 minuter skivstång och 35 minuter spinning, och det gick faktiskt mycket lättare än vad jag trodde det skulle göra... Det är klart jag blev trött, men inte helt död =). Min bror var däremot spyfärdig, haha. Det gjorde mig ännu mer nöjd med mig själv =).


Jag har glömt att visa bild på våra fina hemmagjorda hamburgare som jag och Alex åt häromdagen, de var supergoda!!!


Hemmagjorda burgare men inte hemmagjort bröd denna gången.

Inget roligt väder!

Det var ju så fint vårväder häromdagen, vart tog det vägen?!?!
Igår och idag har det bara regnat och regnat i Malmö... Så tråkigt! Man blir liksom aldrig pigg när det är så grått ute, så jag har inte gjort någonting idag hittills.

Men det ska det snart bli ändring på. Nu ska jag vika tvätt, sen plocka i ordning lite här hemma, för ikväll kommer Björn, Sara, Lisett & Patrik hit på middag! Det ska bli trevligt. Vad som är ännu trevligare är att jag ska få min 25-årspresent av Sara & Björn eftersom jag inte träffat dem sen jag fyllder år =).
Alex har fått för sig att han ska laga renskav ikväll, hmmm... Det e ju typiskt norrländskt och vi bor så långt söderut man kan komma i Sverige typ, men, men.. Det ska nog bli gott. Har aldrig ätit ren förr...

Vill även hinna åka till H&M idag, Såg en superfin rutig skjorta på Storgatan häromdagen men de hade inte kvar den i min storlek och den finns inte på internet =(. Har även kollat både på Gustav och Triangeln, men där hittade jag den inte... Mitt sista hopp är H&M på Mobilia. Det är den enda butiken som annars kan ha den i Malmö.... Hoppas!!!


Så här ser jag ut idag, knappt vaken, haha...

Filmkväll!

Igår hyrde jag och sambon tre filmer på Hemmakväll! Vi lyckades med att se två av dem redan igår...



Först såg vi UPP. Den var jättebra, men lite sorglig emellanåt. Inte en typisk barmfilm även om den är tecknad tycker jag. Men den kan absolut rekommendera er att se om ni inte redan har sett den...

Efter det såg vi Trubbel i paradiset. En komedi, men den var lite för sjuk emellanåt för min del. Men den var ändå ok. Jag klarade att se hela utan att gå därifrån, så den var inte såå sjuk, hehe.

Nu har vi bara The Ugly Truth kvar att se...

Som ni ser så hyrde vi bara komedier, så typiskt mig, haha. Älskar komedier!

Våren är här =)

Ja, nu har våren äntligen kommit... Idag var det till och med så varmt att jag kunde ha min jeansjacka på mig när jag skulle till stan för att äta lunch med Emma & Emelie =).

Det var riktigt fint väder och det blev en mysig stund i stan med mina två elitidrottare som nästan aldrig har tid att träffa mig för att de alltid är ute och tvälar i badminton. Men jag e inte bitter för det, för det går jättebra för dem och jag e så glad för deras skull! Dagen började på Graffiti Café med en ceasarsallad och avslutades på Espresso House med en Chailatte, mums! Sen promenerade jag hem från stan, hur skönt som helst!



Dagens outfit. (Med jeansjacka och inte vinterjacka!!!)

Morgonträning

I morse var jag och Alex duktiga och tog oss till gymmet för ett pass i Cirkelgym/Indoor Walking kl 10.
Var ganska trött när jag vaknade men när jag kom till gymmet blev jag genast klarvaken för ledaren var så himla pepp! Han var riktigt bra. Han var pigg och vaken och hejade på alla, och det gör att man tar i lite extra. Dessutom var det superbra musik, det gör oxå väldigt mycket...

Perfekt med träning kl 10-11.15, för efter har man ändå lång tid kvar på dagen plus att man har mer energi och känner sig mer nöjd med sig själv! Ska absolut gå på detta passet igen men kan inte nästa lördag för då ska jag tävla i badminton, kul =).



Inte mina bilder, men så ser det ut ungefär på ett sånt pass. Först kör man cirkelgym i olika maskiner i 35 minuter, sen går man in i Indoor Walking-salen och kör det i 35 minuter. Jobbigt men kul!

Bikram Yoga + Hörby

Ja, nu är det snart dags för mig och Alex att bege oss iväg till yogan. Känner verkligen att den behövs, min kropp är hur stel som helst =)...

Efter det 90 min långa yogapasset blir det att snabbt åka hem och äta lunch, för sen ska vi åka till Hörby för att spekla bowling och sen äta påskmiddag med Alex mamma och hennes pojkvän. Med oss på roadtrippen till Hörby kommer även Alex syster Lisett och hennes sambo Patrik. Det ska bli trevligt! Jag har aldrig varit i Hörby förut, och Alex mamma har ändå bott där på halvtid sen förra sommaren.

Sitter just nu och lyssnar på Taylor Swift på Spotify, hon är verkligen jätteduktig!!!

Bra start på dagen

Ja, dagen kunde inte ha börjat bättre...
Först så fick jag lov att sova ut eftersom praktiken gav mig ledigt idag, underbart! Så jag sov ända till kvart i 10 och jag vaknade inte en enda gång innan, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig.
Sen så satt jag i soffan med datorn en liten stund innan jag bytte om till träningskläder och gav mig ut på en löprunda. Sprang längre än jag brukar och det kändes riktigt bra. Det var även väldigt fint väder ute vilket är ett stort plus. Efter det tog jag en lång dusch.. Precis när jag gjort mig i ordning kom min sambo hem så vi kunde äta lunch tillsammans! Hur mysigt som helst...

Nu har jag ätit och sitter i soffan och har inget mer jag måste göra idag, så skönt. Och efter ikväll är jag och Alex lediga tillsammans i fyra hela dagar!!! Så länge har vi inte varit lediga tillsammans sen i julas. Och massa saker har vi planerat att göra också, kul! Mer om det kommer senare...

RSS 2.0