Hatar spindlar!!!

Igår skulle jag vara jätteduktig och rensa bland alla mina kläder. Bland annat hade jag typ 8 påsar med kläder nere i källaren som jag tog upp för att se vad jag vill behålla och vad som skulle slängas. Och när jag ändå var i farten så rensade jag mina 2 byråer och min garderob också. Så det tog sin lilla tid.. Men till slut kastade jag 5 påsar med kläder, 1 påse med skor och så satte jag ner 2 kartonger med kläder i källaren igen, jag kan ju inte kasta allt som jag inte använder för tillfället =). Men det äckliga var att när jag rensade en låda så hade jag klagt en hög med kjolar på sängen och när lyfte på en av kjolarna låg där en tjock äcklig spindel under! Och Alex var ju inte hemma så jag kunde inte få honom att ta bort den. Och jag är verkligen livrädd för spindlar. Men jag fick lägga kjolen över den igen så att den inte sprang iväg, gå in på toan och hämta massor av papper, och sen gå till sängen igen. Jag började nästan svettas för jag tycker det är så äckligt. Men jag lyckades i alla fall få tag på den direkt på första försöket... Efter det var jag livrädd varje gång jag lyfte ett klädesplagg, hehe. Jag vet att de egentligen inte kan göra oss något, men de är ändå vidriga!

Men efter att jag hade gjort det så hade jag o alex en myskväll när han kom hem från jobb. Bland annat köpte han med sig pizza, glögg och pepparkakor hem. Så vi började med att äta pizza och kolla på El Clasico och sen blev det efterrätt med glögg och pepparkakor med färskost på, mums!!!
Men det blev tidigt i säng för jag var helt slut sen fredagen och lördagen...

I fredags var jag först på Malmö Börshus från kl 7.30-13.30. Där hade min praktikplats en skattedag. Sen bar det av hemåt för att vara på Aurahallen kl 14.30 för en resa till halmstad för att tävla i badminton.
Det gick bra och jag gick vidare till lördagen. Så sen åkte vi hem från Halmstad och kom hem ungefär vid 10 på kvällen.

Sen lördag mogron fick jag gå upp 5.45 för att åka till Halmstad igen kl.6.15. Och där var jag hela dagen och kom hem vid 11 på kvällen, då var jag trött!!!! Denna dagen gick inte lika bra. Vann en dubbel och en mixed men sen förlorade jag i kvartsfinal i både dubbel och mixed, tyvärr! Men i mixeden spelade vi i alla fall ganska bra, så det var skönt!

Nu har jag mindre än en vecka kvar på praktiken!!!

Egengjorda smycken!

Jag funderar på att börja göra smycken igen. För något år sen gjorde jag jättemycket egna pärlsmycken och nu funderar jag på att börja med det igen. Det är kul att ha smycken som ingen annan har plus att jag var inne på en blogg precis som sålde egna smycken som hobby. Och det verkar ju vara en bra idé tycker jag...
Det är kul plus att man kanske kan tjäna lite pengar på det i alla fall. Och så skulle andra gå runt med mina kreationer, hmmm... det tål att tänkas på =).

Men först och främst har jag praktik i 1 vecka och 2 dagar till och medan jag har det har jag inte tid att göra något annat... men tiden går fort, jag har redan varit här i 7,5 veckor, det e helt galet!
Men snart börjar skolan igen så man får väl öppna skolböckerna som vi ska ha efter praktiken snart. Men först måste jag göra klart arbetet som vi ska gör under praktiken, helt plötsligt börjar det bli bråttom med det...

Nyttigheten fortsätter, med ett litet avbrott =)

Ja, jag bestämde ju mig i förra veckan för att jag skulle fösöka vara nyttig. Och jag tycker faktiskt att jag har varit riktigt duktig, förutom i lördags! Då var jag nämligen bjuden på två fester och på båda festerna stod det såklart chips och godis på bordet.. och dessutom blev det en hel del cider!
Men annars har jag hållt det bra. Äter soppa till lunch i princip varje dag. Väldigt gott nu när det är kallt och ruggigt ute plus att det inte är så tung mat. Men det svåraste är ändå på kvällarna, då är jag så himla sötsugen! Men det gäller att bita ihop och de kvällar det ändå inte vill funka går jag o lägger mig istället, hehe.
De säger ju att sötsuget försvinner efter ett tag, men jag har aldrig varit med om det hittills under mina perioder utan godis. Men jag hoppas att det kanske försvinner denna gången, det hade varit toppen!

Riktigt rolig helg!

Ja, helgen har varit helt perekt, utom möjligtvis en lite baksmälla igår, hehe...

I fredags åkte vi med Alex familj för att fira Alex mormor som fyllde 80 år! Vi var ute och åt på ett mysigt värdshus i Ystad. Toast Skagen till förrätt och sen fläskfilé med potatis och bearnaisesås till huvudrätt. Sen var jag så mätt att jag absolut inte orkade stoppa i mig någon efterrätt! Maten var riktigt god...

Sen i lördags hade jag & Alex en ledig dag tillsammans för första gången på evigheter. Så vi sov länge sen gick vi upp och åt en mysig frukost och sen begav vi oss av ut på stan för att fixa några ärenden. När vi var ute på Svågertorp kände vi oss hungriga så det blev även en tur in om IKEA för att äta korv och pizza, mums!

Sen på kvällen var det dags för fest! Först begav jag mig med Alex till Oxie för att fira Patrik som hade födelsedagsfest! Det var trevligt men jag hann tyvärr inte vara där så länge eftersom jag skulle vidare. Så vid halv 10 körde jag in till stan igen för att sen ta cykeln hem till Josse i min klass, där det var klassfest! När jag kom dit var där en tapper liten skara på 12 perosner från klassen! Synd att inte fler kom,  men vi hade iaf superkul vi som var där... Efter några timmar där hemma var det dags för utgång, och då var det en ännu mindre skara som följde med. Vi var 5 personer som åkte till Hipp! Där dansade vi av oss i 2 timmar innan de stängde och vi gick och åt kebab istället! Det var en superrolig kväll och eftersom Madde fick ha hand om min kamera har jag dessutom en massa bilder från kvällen, trevligt! Lovar att lägga upp några av dem snart!!!

När jag vaknade på söndagen mådde jag däremot inte så bra, hehe. Lite lätt illamående.. Alex och jag gick ut och gick i en timme men det hjälpte inte. Men sen somnade jag en stund på eftermiddagen och efter det m,ådde jag bra igen.. Så då gjorde vi hemmalagad pizza till middag, riktigt god dagen efter mat=)..

Hur länge kommer det hålla?!?!

Nu har jag ännu en gång bestämt mig för att vara nyttig... Det tråkiga är att det inte brukar hålla så länge när jag bestämmer mig för det, knappt en dag =). Tycker ju det är så himla gott med sötsaker!!!
Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att prova en gång till. Och jag började igår, så denna gång har jag i alla fall klarat det i mer än en dag. Jag måste försöka få bort mitt sötsug, äter ju onyttigt alla dagar i veckan för tillfället, inte alls bra!
Så från och med igår är det ut med godiset och in med frukt och grönsaker...
hade även tänkt äta mycket soppa. Det är inte så tung mat plus att det är väldigt gott nu när det är kallt ute!

             

Glad =)

Fick precis veta att även Sandra & Jarrod följer med på nyår, jippie! Det var en riktigt rolig nyhet, speciellt eftersom de åker till Australien i ett år i januari...
Så nu är vi åtta (nio) personer som ska till stugan i Båstad på nyår! Det ska bli supermysigt..

Jag längtar redan till nyår. Men det händer ju även an massa roliga saker innan dess.. Bland annat har vi höstfest med klassen på lördag, vilket ska bli riktigt kul! Sen nästa söndag är det ju första advent. jag tycker det är jättemysigt när det börjar närma sig jul och man ser tända ljus och adventsljusstakar i alla fönster...


Svårt för att bestämma mig!

Jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag gillar...
Köpte ju den glansiga svarta jackan, men efter att ha provat den där hemma kom jag fram till att jag nog inte är redo för att ha en glansig jacka, tycker det är superfint på andra, men inte på mig själv. I alla fall inte så långa glansiga, det blir för mycket på nåt sätt... Så jag lämnade tillbaka den oxå!!
Men har ju hittat en annan jacka på Nelly, och den har jag börjat använda, så den blir det =).

Alex höll på att bli galen på mig. Han sa att om jag inte tog den sista jackan så skulle jag aldrig mer få köpa en jacka, hehe. Precis som att det skulle ha hållt ;-).

Min nya fina jcka, som jag ska behålla =)
Jeane Blush - City Girl Trench

En liten uppdatering!

Helgen var verkligen helt super!

I fredags Gav vi Sandra & Jarrod deras inflyttningspresent (äntligen). När vi var där på inflyttningsfest gav vi dem en utekväll på O´Learys på Entré i Malmö.. och den blev äntligen av igår!
Så vid 8-tiden på kvällen kom de först hem till oss och så åt vi middag där.. Jag hade varit duktik och lagat mat, fläskifilé med champinjonsås i ugnen och egengjorda klyftpotatis, mums! Och till det tittade vi på idol, såklart! Och sen gick vi vidare till O´Learys där vi spelade bowling och drack drinkar! Väldigt trevligt!

Sen på lördagen var det dags att se Svensson. Svensson med mamma med flera på Nöjesteatern. Riktigt rolig var den, precis som på tv =). Efter det gick vi hem till mammas kompis Carina och åt tacos, väldigt gott även det!

Och på söndagen var vi hembjudna till Lisett och Patrik på middag... Det är inte så många gånger till man kommer åka till Oxie när de fortfarande bor kvar, för de får ju tillträde till sin nya lähenhet den sista november, kul!

Så det har verkligen varit full fart hela helgen, men det känns som att de två sista månaderna innan jul är det alltid så, vet egentligen inte varför! det är precis som att man känner att man måste planera allting när det är så mörkt ute. På sommaren känns allt mer spontant och man planerar inte saker så långt i förväg som på hösten och vintern...

Träningsdag/helg!

Idag är det verkligen träning som gäller!
Imorse var jag & Emelie duktiga och gick upp för att åka till Friskis & Svettis på Johanneslust och köra ett pass med skivstång/spinning i 75 min. Det var riktigt jobbigt och riktigt kul!

Sen bar det av hemåt för att äta lunch (frukost) och duscha innan jag begav mig av mot Burlöv center. Jag hade nämligen sett en riktigt fin jacka på Only som jag ville ha. Så jag ringde dit i förmiddags och frågade om de hade den kvar i min storlek, för alla jackor i små storlekar verkar vara slut överallt!!! Men denna gången hade jag tur för de hade precis fått en leverans av den jackan. Så jag bad dem lägga undan en till mig i storlek small... Jag vågade inte ta x-small för på nätet stod dett att de var väldigt små i storlekarna. Jag åkte dit och provade den och det visade sig att jag ändå kunde ha den i xs. Det kändes bra. Vet inte varför men man känner sig alltid smalare när an kan ha en mindre storlek =). Så nu har jag handlat en väldigt fin täckjacka i ånt glansigt material... har inte riktigt börjat gilla den glansiga stilen än. Jag tycker den är jättefin på andra men inte på mig själv. Men det kommer. Jag brukar vara lite sen med saker, hehe.

Så här ser den ut i alla fall..


Jag vet att jag beställde en Espritjacka från Ellos förra veckan, men var inte helt nöjd med den när jag provat den några gånger... typiskt mig! Tyckte att den var för bred under midjan.. Så jag ska skicka tillbaka den!

Men nu är det dags för mig att äta igen för kl 17 så är det badmintonträning. Vi ska träna inför lagmatchen imorgon och sen så ska vi gå ut och äta...
Sen bli det att komma i säng i tid eftersom vi har match både kl 10 och kl 15 imorgon...


Mysig lunch =)

Har precis varit ute och ätit en mysig lunch med älsklingen på Casa Mia på gågatan...



Har ändrat uppfattning om dem lite nu. Gillade dem inte alls innan efter att vi fått väldigt dålig service när vi var där en gång..
Men nu provade vi ändå att gå dit igen! Och i alla fall under lunchtid är det väldigt duktiga. man får maten väldigt fort och det är riktigt gott! JAg var inte så nyttig idag utan tog pizza... och den var supergod =).

Jag & Alex går inte ut och äter så väldigt ofta tillsammans, och absolut inte på lunchen. Så det var väldigt mysigt att göra det idag när vi båda hade tid!

Men gud så kallt det är idag! Var tvungen att gå in på Wedins accent och handla ett par nya skinntumvantar idag på lunchen =). sen hade de 30% rabatt på alla herrhandskar så jag passade på att handla en present till Alex oxå...
Och så fick jag dessutom precis sms om att mitt paket från Ellos hade kommit! Det gick jättesnabbt, beställde ju kläderna i måndags!

Så denna dagen har varit riktigt bra hittills!
Har dessutom mycket att göra på jobb, vilket är väldigt kul...

Klydd, klydd, klydd!

Min mobil har inte fuingerat som den ska på ett tag. Men de senaste veckorna har det blivit mycket värre. Den reagerar inte när man trycker ibland och 2-3 ggr i veckan bara den stänger av sig medan man pratar i telefon. Så igår tog jag tag i saken och gav mig iväg till 3-affären på lunchen. Fick då veta att de inte hade någon lånemobil inne och eftersom jag inte kunde vara utan mobil (I-landsproblem) så fick jag vänta. De ringde mig senare på eftermiddan och sa att de hade fått in en lånetelefon till mig. Så jag promenerade dit igen efter att jag hade slutat kl 17. Fick då med mig en lånemobil och gick hem. Provade sätta igång mobilen på vägen hem men den reagaerade inte. Jag trodde då att batteriet var urladdat. Så när jag kom hem satte jag den på laddning, men tror ni den funferade ändå?!?! Nej, så nu har jag ingen mobil ändå, ggrrrr!!!
Så nu måste jag promenera till 3-affären idag igen för 3:e gången på 2 dagar på min lunch, sådär kul!

Attans att min bindningstid inte går ut förrän i februari, annars hade jag köpt en ny mobil direkt!

Men nog gnällt om det! En sak som var bra igår i alla fall var att jag hade lämnat in min cykel för min dynamo för framlampan inte fungeraty på typ ett halvår, och nu blir det ju mörkt innan man slutar jobba så det kan vara bra med lmapor.. och den fungerade hur bra som helst när jag hämtade ut den, och dessutom fixade de den på mindre än ett dygn, så jag behövde bara gå till jobb en dag =)...

Nej, nu måste jag börja jobba.. Har massa löpande bokföring att göra, roligt!!!

Äntligen..

Har velat köpa en ny vinterjacka ett tag nu. Hittade en fin från Esprit, men när jag äntligen hade bestämt mig var den slut i min storlek i alla Esprit-affärer i Malmö, typiskt! Jag tvekade även eftersom jag egentligen  inte behöver nån ny jacka, men har ju ingen svart vinterjacka och det e ju alltid bra att ha =). Sen tänkte jag att den kanske finns på Ellos eftersom de har en del Esprit-kläder. Och dessutom har jag ju en rabattcheck men 40% på valfritt plagg där. Men tyvärr hade de den inte.
Men så igår gick jag in på Ellos hemsida igår igen och tittade och då hade de fått in den, yes! Så jag lade den i varukorgen och gick vidare till kassan och skrev in erbjudandekoden men det kom inte upp nån rabatt. Men jag tänkte att den kanske kom i nästa steg så jag tryckte mig vidare och då blev min beställning helt plötsligt godkänd, utan nån rabatt! Jag fattade ingenting, så jag gick in och läste om rabatten och då stod där med väldigt små bokstäver att rabatten inte gällde varumärkena: Adidas, Puma, Esprit m.m. Så j-vla tråkigt! Det gällde typ inga märken förutom Ellos egna sortiment.
Men sen hittade jag ett presentkort från Ellos där hemma som sa att om jag handlade för 1500kr så fick jag 500kr rabatt.. Så imorse ringde jag till kundtjänst så fort jag kunde och frågade om det gick att ändra erbjudande. Men jag fick till svar att de redan hade packat ihop mitt paket. Jag förklarade vad som hade hänt och hon var verkligen supertrevlig, så hon ringde upp packningsavdelningen och klarade av att annulera min beställning. Så sen kunde jag gå in och beställa den igen med mitt presentkort =). Så jag fick i alla fall 33% rabatt på den...
Nog om det, så här ser den ut iaf =)..



Eftersom jackan kostade 1299kr och jag bara fick rabatten om jag handlade för 1500kr var jag ju "tvungen" att handla en ny träningströja också, gud vad synd =).

Har även tävlat i badminton i helgen.. Det gick väl ok. Kom trea i mixed vilket var ganska bra. Men spelade tyvärr inte så bra i semifinalen.. Hade ju så gärna velat gå till final =(.. men, men, det kommer nästa gång!
Jag har verkligen inte haft nån tid över i helgen var på aurahallen från kl 10 på morgonen till kl 21 på kvällen på lördagen, sen på söndagen var jag där kl 8,45 igen fram till halv 4 då jag gick hem till mamma på kalas. Kom hem vid halv 7 och då somnade jag direkt, haha...

RSS 2.0