Kosläpp!

Idag var vi på kosläpp på en gård utanför Löberöd i Skåne. Jag hade typ aldrig hört talas om det förut, trodde typ att alla kor går ute nästan året om. men så var det visst inte =). I alla fall gör inte mjölkkorna det...

Det började med att vi kom dit vid 11-tiden och då fick vi gå in i ladugården och kolla på alla korna som stod där på rad. Så står de hela vintern. Där var även världens sötaste kattungar inne. De var hur små som helst, men inte var de rädda för korna inte. Nejdå, de gick typ mellan deras ben... Sen efter ett tag så gick vi ut för då var det dags att släppa ut dem. Vissa sprang i full fart ut ur ladugården medan de typ fick tvinga ut vissa. Och en del försökte gå tillbaka när de väl hade kommit ut... Om jag hade varit dem hade jag varit överlycklig och hade sprungit långt bort efter att ha stått stilla i flera månader! Till slut, efter lite besvär, fick de i alla fall ut alla. Det var kul att se på korna som hoppade och studsade. Detta gör de visst både för att de är glada över att få komma ut men även för att tävla om vem som betämmer där ute i hagen... Men de är inte ute hela tiden utan två gånger om dag tar bonden in dem för att mjölka dem. Vilket jobb!

På gården fick vi först korv med bröd innan kosläppet och efterår bjöd de på rabarberpaj med vaniljsås och kaffe, riktigt gott!



Jag har typ aldrig varit ute på en riktig bondgård så det var kul att komma ut och se hur det verkligen är. De jobbar typ dygnets alla timmar. Jag är riktigt imponerad av bönderna! För förutom alla kor hade de dessutom mark som de odlade på, pust!

Det var en mysig dag ute i naturen!

Kommentarer
Postat av: Karin

klarar gör jag och snabb är jag, men jag vill bli lika snabb som förr, men är på god väg JÄKLAR vad bra träningen gick idag, I'm so happy:) haft en helt underbar dag! hoppas allt är fint med dig också:)

2010-05-02 @ 19:35:53
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: LaLizita

haha, kosläpp! Det har jag varit med på många gånger förr :) Vi kände några på Öland med en stor bondgård och en massa kor så där hjälpte jag ofta till. Var överlycklig när jag fick en hundring lite då och då när jag hade hjälpt till att mjölka :D hehe, de va tider det! :)



Asså Petra! Jag är så jävla oteknisk! Hur får du bilderna så med ett vitt mellanrum emellan. Jag har 8 bilder som jag vill ha i min kommande header och då vill jag sätta ihop 2 rader med 4 bilder på var rad och sedan vitt mellanrum. Men jag vet ju inte hur man gör. Har du photoshop eller? Jag vet inte ens hur det funkar.. :( Pls, help! :) Är det jobbigt att fixa så det blir så?



Kram

2010-05-02 @ 19:50:48
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Japp, Innan la jag mig typ 05:00 varje morgon och vaknade mellan 15:00-16:00 varje dag, därför vänder jag rätt på dygnet. :P

2010-05-02 @ 21:05:11
URL: http://tobbees.com
Postat av: Tobbe

Okejokej, Ja jag vill också kunna vakna innan 10. :P

Okej, så kul att höra. =)



Ohja det är det verkligen, har inga "Måsten" på söndagar. :P

2010-05-02 @ 21:06:12
URL: http://tobbees.com
Postat av: LaLizita

Wiiie, jag har lyckats få till nåt nu :) Tack för tipset! Frågan är bara hur man får över det till typ bloggen! Sen måste jag anlita nån kunnig som kan fixa så det blir min header.. Jag har mailat bilderna till en tjej, men nu kanske jag kan maila den färdiga headern då?? :)

2010-05-02 @ 21:55:13
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Alva

Tack så mycket och eller hur är det en härlig färg :D Köpta på Whyred outlet för endast 150kr.



Nja, har gått på några sånna pass, men inte så roligt att gå ensma när det oftast är äldre damer där, så då brukar jag köra hemma framför tvn ;)

2010-05-03 @ 11:07:52
URL: http://alvaaahs.blogg.se/
Postat av: Karin

haha tycker du?:)

2010-05-03 @ 17:28:27
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Marie - Utmaningen!

sv. åh fy:( har själv nageltrång, men behöver som tur är bara gå till fotvården då och då.. hoppas din operation går bra och att det läker snabbt!



åh älskar när kosserna får komma ut, ser så himla härligt ut!:)

2010-05-03 @ 18:03:49
URL: http://rockspots.blogg.se/
Postat av: LaLizita

Sv: TACK Petra!! Jag är supernöjd nu! Har själv lyckats fixa till en del i menyn! :D



Kram, nu blir det BIO!!

2010-05-04 @ 19:33:41
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Karin

å nej stackare, trist.. gör det väldigt ont också?!

2010-05-04 @ 19:48:41
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: m a l i n .

Fina bilder :)

Vi har en månad kvar i skolan, ett par prov ska hinnas med där men största stressen försvann med specialarbetet :)

Hur går det för dig? Snart klart ju härligt! Ditt arbete kommer säkert gå super!

2010-05-06 @ 15:34:37
URL: http://carlssonmalin.blogg.se/
Postat av: Anna

hahaha vilken planet kommer du ifrån? :D "Jag hade typ aldrig hört talas om det förut, trodde typ att alla kor går ute nästan året om. men så var det visst inte =)." ;)



det är så synd om mjölkkor som måste stå inne och stå helt still hela vintern och hösten och nästan hela våren, inge bra!! det tillhör det förgångna!! nu går ju många köttdjur fritt så de kan gå in när de vill men mjölkkor har det ju oftast sådär. det är så tragiskt :(

2010-05-07 @ 23:46:16
URL: http://annaflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0